Er du en rationel investor?

06-06-2023 17:00

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere dig til vores månedlige webinar, hvor vi vender situationen på de finansielle markeder og sætter fokus på, hvordan psykologi påvirker vores investeringsadfærd. Udfyld navn og e-mail, så har du adgang med det samme.

I maj har investeringsmarkedet været præget af spørgsmålet om risikoen for, at den amerikanske stat går konkurs. Inflations- og recessionsspøgelset spøger også stadig i den vestlige verden, og det er uvist, hvordan centralbankerne vil agere i det miljø. Senior investeringsstrateg, Simon Kristiansen, fortæller, hvordan du bedst styrer dig gennem usikkerheden.  

Vi får også besøg af hjerneforsker, Jon Wegener, som gør os klogere på, hvordan vores investeringer og finansielle beslutninger påvirkes af psykologi. Måske kender du følelsen af, at tab fylder mere end glæden ved gevinst. Måske finder du endda fakta, der understøtter din teori om en given aktie i stedet for fakta, der modstrider den. Så er du som investorer er flest – når vi investerer, er vi nemlig langt fra så rationelle, som vi kunne forestille os. 

Debatten i dette webinar styres af vores vært og afdelingsdirektør fra Nordea Private Banking i Lyngby, Bjørn Dahlberg, og i studiet kan du møde Nordeas seniorstrateg, Simon Kristiansen, og kognitiv neuroforsker og ekstern lektor, Jon Wegener, fra Copenhagen Business School.

Har du et spørgsmål, som du ikke får svar på eller som du ønsker at drøfte yderligere, så tag endelig fat i din rådgiver.

Læs Growth vs. Value publikationen her.  


Venlig hilsen
Nordea Private Banking


Mød talerne

Bjørn Dahlberg

Afdelingsleder

Jeg har været i Nordea siden 1998, hvor jeg startede som elev og efterfølgende havde fornøjelsen af forskellige rådgivningsjobs. I 2005 blev jeg leder i Private Banking i Roskilde, og i dag er jeg nu leder i Private Banking Lyngby.

Simon Kristiansen

Senior investeringsstrateg

Jeg har en baggrund som økonom og har i min professionelle karriere begået mig som investeringsstrateg i både ind og udland. Sammen med Nordeas team af strateger former jeg bankens syn på de finansielle markeder og den kortsigtede investeringsstrategi. Jeg analyserer og tolker på bevægelser inden for økonomien, politik, indtjeningen og pengepolitikken. Alt sammen for at identificere muligheder i finansmarkedet som kan give et merafkast til Nordeas kunder.

Jon Wegener

Hjerneforsker med speciale i neuroøkonomi

Jon er uddannet biolog og er Danmarks eneste hjerneforsker med speciale i neuroøkonomi. Jon har siden 2004 forsket, forelæst og vejledt studerende ved CBS og KU. Han er i dag ekstern lektor i neuroøkonomi på CBS og en flittig foredragsholder. Sideløbende med sin forskning, har Jon brugt sin neuroøkonomiske ekspertise til videnskabelige forsøg til brug i marketing og medvirken i TV-programmer så som DR1’s Manipulator og DR2’s En farlig arv.