Krig, renter og inflation - hvad vil sommeren byde på?

07-05-2024 17:00

Vi har fornøjelsen af at invitere dig til Private Banking webinar, hvor seniorstrateg Simon Kristiansen og cheføkonom Helge J. Pedersen er i studiet til en snak om hvilke konsekvenser den geopolitiske uro har på økonomien, investeringsmarkedet og Nordeas renteforventninger. Passer tidspunktet dig ikke, kan du stadig få optagelsen ved at udfylde dit navn og e-mail.

Uroen i Mellemøsten har skabt fornyet frygt for en eskalering af det geopolitiske landskab, som truer med at involvere de andre mellemøstlige lande og USA. Samtidig er det svært at se en afslutning på Ruslands aggression mod Ukraine. Senest er olieprisen, råvarepriserne og inflationen steget. Men er der en sammenhæng og hvad betyder det for økonomien, investeringsmarkedet og renterne? Og hvordan har markedet historisk set klaret sig igennem lignende situationer med uro på den geopolitiske scene? Se med når vores vært og afdelingsdirektør Bjørn Dahlberg tager disse emner op med Simon og Helge i studiet. 

Du kan med fordel stille dine spørgsmål til Simon og Helge, når du tilmelder dig webinaret. Har du et spørgsmål, som du ikke får svar på, eller som du ønsker at drøfte yderligere, så tag endelig fat i din rådgiver.

Venlig hilsen

Nordea Private Banking

 

Har du endnu ikke set det seneste Economic Outlook med bl.a. Helge J. Pedersen?

Du finder både webinaret og selve rapporten her.

Jeg ønsker ikke at modtage invitationer til webinarer fremover.

Send en mail til pbwebinar@nordea.com med besked om, at du ikke fremover ønsker invitationer til webinarer. Angiv dit navn og adresse.

Både min ægtefælle og jeg har modtaget invitation til webinar. Fremover ønsker jeg ikke at modtage invitation.

Send en mail til pbwebinar@nordea.com med besked om, at du ikke fremover ønsker invitationer til webinarer. Angiv dit navn og adresse.


Mød talerne

Helge J. Pedersen

Cheføkonom

Helge J. Pedersen er cand. econ. fra Københavns Universitet har mere end 30 års erfaring i den finansielle sektor og har været Group Chief Economist i Nordea siden 1999. Helge har undervist i økonomi i mange år, både på Københavns Universitet og CBS, og har skrevet tekstbøger og en række økonomiske artikler. Helge er ligeledes VIP blogger for Børsen og en af de mest citerede danske økonomer. Helge følger tæt udviklingen i både den danske og internationale økonomi – og har været langvarigt medlem af Conference Board, hvor han var formand for European Economic Council fra 2006-08. Han er også formand for Chief Economist Group i den Europæiske Bankforening.

Simon Kristiansen

Seniorstrateg

Jeg har en baggrund som økonom, og har i min professionelle karriere begået mig som investeringsstrateg i både ind og udland. Sammen med Nordeas team af strateger former jeg bankens syn på de finansielle markeder og den kortsigtede investeringsstrategi. Jeg analyserer og tolker på bevægelser inden for økonomien, politik, indtjeningen og pengepolitikken. Alt sammen for at identificere muligheder i finansmarkedet som kan give et merafkast til Nordeas kunder.

Bjørn Dahlberg

Afdelingsdirektør

Jeg har været i Nordea siden 1998, hvor jeg startede som elev. Efterfølgende havde jeg fornøjelsen af forskellige rådgiverjobs. I 2008 blev jeg leder i Private Banking, hvor jeg har arbejdet i vores afdelinger i Roskilde, Lyngby og nu i Formueforvaltningen på vores hovedkontor i København.