Markeder præget af stor nervøsitet

12-04-2023 17:00

På dette webinar vender vi situationen på de finansielle markeder. Udfyld navn og e-mail – så kommer du direkte ind på webinaret.

Marts bød på urolige markeder, efter at både den amerikanske Silicon Valley Bank (SVB) og schweiziske bank, Credit Suisse, kom i problemer. Uroen har nu lagt sig, men der har været mange overskrifter, om hvorvidt vi står foran en ny finanskrise. Det er ikke Nordeas vurdering, da bankerne i dag er i en langt bedre forfatning end op til finanskrisen. Silicon Valley Bank og Credit Suisse var nogle særlige tilfælde, og repræsenterer ikke banksektoren som helhed. Alligevel opstår der fra tid til anden panik på markederne. Som privatinvestor er det vigtigt at have fokus på din langsigtede investeringshorisont, bevare roen og ikke træffe beslutninger baseret på følelser. 

I dette webinar giver chefstrateg, Josephine Cetti, og cheføkonom, Helge J. Pedersen, sammen med vores vært, Bjørn Dahlberg, et indblik i de fundamentale forskelle, vi ser mellem finanskrisen og situationen i dag. Det vil også blive drøftet hvordan begivenhederne potentielt kan påvirke de finansielle markeder og økonomien. 

Har du et spørgsmål, som du mangler svar på, eller som f.eks. drejer sig om specifikke aktieinvesteringer, opfordrer vi dig til at kontakte din investeringsrådgiver.

Venlig hilsen
Nordea Private Banking


Mød talerne

Josephine Cetti

Chefstrateg, Nordea

Josephine er Nordeas nye chefstrateg og del af House View teamet, som er et Nordisk team med fokus på taktisk aktiv allokering (TAA). Teamet er blandt andet ansvarlig for investeringsstrategien i Nordeas danske puljeordninger. Hun er uddannet cand.polit og har bred erfaring indenfor de finansielle markeder med en baggrund indenfor porteføljeforvaltning hos en større dansk pensionsfond og senest fra en kapitalforvalter.

Helge J. Pedersen

Cheføkonom, Nordea

Helge J. Pedersen er cand. econ. fra Københavns Universitet har mere end 30 års erfaring i den finansielle sektor og har været Group Chief Economist i Nordea siden 1999. Helge har undervist i økonomi i mange år, både på Københavns Universitet og CBS, og har skrevet tekstbøger og en række økonomiske artikler. Helge er ligeledes VIP blogger for Børsen og en af de mest citerede danske økonomer. Helge følger tæt udviklingen i både den danske og internationale økonomi – og har været langvarigt medlem af Conference Board, hvor han var formand for European Economic Council fra 2006-08. Han er også formand for Chief Economist Group i den Europæiske Bankforening.

Bjørn Dahlberg

Afdelingsleder

Jeg har været i Nordea siden 1998, hvor jeg startede som elev og efterfølgende havde fornøjelsen af forskellige rådgivningsjobs. I 2005 blev jeg leder i Private Banking i Roskilde, og i dag er jeg nu leder i Private Banking Lyngby.