Roligt marked og ansvarlige investeringer

02-05-2023 17:00

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere dig til at lytte til vores månedlige webinar, hvor vi vender situationen på de finansielle markeder. Udfyld navn og e-mail – så kommer du direkte ind på webinaret.

Sammenlignet med marts var april en langt mere rolig måned på markedet. Vores seniorstrateg, Simon Kristiansen, tager et kig på hvad man skal holde øje med i den igangværende regnskabssæson, om centralbanken i USA er færdig med at hæve renten, og så løfter han sløret for eventuelle ændringer i investeringsstrategien.

Derudover tager vi også et kig på markedet for ansvarlige investeringer. Der er sket meget på markedet i.f.t. bæredygtighed og ansvarlige investeringer de seneste par år, hvor især reguleringen på ESG-området (forkortelsen på engelsk for Miljø, Sociale forhold og God selskabsledelse) har været i fokus. På dette webinar belyser vi den seneste udvikling, Nordeas store arbejde med ansvarlige investeringer, og hvilke interessante muligheder du har som investor.

I dette webinar giver senior investeringsstrateg, Simon Kristiansen, og leder af Nordea’s 30-personers team for Ansvarlige Investeringer, Eric Pedersen, sammen med vores vært, Bjørn Dahlberg, en status på det finansielle marked og den stadigt voksende rolle ansvarlige investeringer spiller. 

Har du et spørgsmål, som du ikke får svar på, eller som f.eks. drejer sig om specifikke aktieinvesteringer, opfordrer vi dig til at kontakte din investeringsspecialist.

Venlig hilsen
Nordea Private Banking


Mød talerne

Bjørn Dahlberg

Afdelingsleder

Jeg har været i Nordea siden 1998, hvor jeg startede som elev og efterfølgende havde fornøjelsen af forskellige rådgivningsjobs. I 2005 blev jeg leder i Private Banking i Roskilde, og i dag er jeg nu leder i Private Banking Lyngby.

Simon Kristiansen

Senior investeringsstrateg

Jeg har en baggrund som økonom og har i min professionelle karriere begået mig som investeringsstrateg i både ind og udland. Sammen med Nordeas team af strateger former jeg bankens syn på de finansielle markeder og den kortsigtede investeringsstrategi. Jeg analyserer og tolker på bevægelser inden for økonomien, politik, indtjeningen og pengepolitikken. Alt sammen for at identificere muligheder i finansmarkedet som kan give et merafkast til Nordeas kunder.

Eric Pedersen

Head of Responsible Investments

Eric har siden januar 2020 været leder af teamet bag ansvarlige investeringer i Nordea Asset Management. Eric er cand.polit fra Københavns Universitet og har arbejdet først for FN i Mali i Vestafrika og siden hen i forskellige Asset Management roller, både som produkt- og salgsansvarlig og senest Deputy Head for Nordea Funds med særligt fokus på at ESG blev en integreret del af fondsuniverset. På toppen af det sidder Eric i Finans Danmark Forum for Sustainable Finance, gæsteunderviser på både CBS og Boston Univeristy samt er med i Boston University's Impact Measurement and Allocation Program.